COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σούπα μανιταριών: Γρήγορη και εύκολη συνταγή


JTeam

2 Μαρτίου 2022

Σούπα μανιταριών: Γρήγορη και εύκολη συνταγή
essenzavegetale.com/
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ικανοποιήσει όλους τους ουρανίσκους.

Λατρεύουμε τη σούπα μανιταριών, είναι ένα ζεστό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό ακόμα και όταν δεν θέλεις να μαγειρεύεις για ώρες, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να φτιάξεις κάτι υγιεινό και νόστιμο.

Στην πραγματικότητα, αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία και απαιτεί μερικά απλά υλικά: μανιτάρια, πατάτες και πράσα , αυτό είναι όλο.

Υλικά

500 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια

1/2 πράσο

1 μέτρια πατάτα

600 ml ζωμός λαχανικών

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκόρδο

Τζίντζερ

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και τριμμένο τζίντζερ και το σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες αφαιρώντας τη φλούδα και τα μανιτάρια αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα χώματος με ένα πανί ή γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πράσο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα υλικά να αρωματιστούν για περίπου λεπτά. Τώρα αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Μόλις είναι έτοιμα, σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα πάντα με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία σούπα χωρίς σβόλους. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή για το γούστο σας προσθέστε περισσότερο ζωμό, αντίθετα αν είναι πολύ ρευστή την ξαναβάζετε στη φωτιά μέχρι να έχετε την υφή που θέλετε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.