COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λιγκουίνι με αχιβάδες: Η απόλυτη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα


JTeam

6 Μαρτίου 2022

Λιγκουίνι με αχιβάδες: Η απόλυτη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
zenzeroincucina.com
Ιδανική συνταγή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι κατεξοχήν μια ημέρα νηστείας όπου κάθε τραπέζι γεμίζει με νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά. Αν όμως θέλετε να κάνετε τη διαφορά ετοιμάστε αυτό το λαχταριστό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά

180 γρ. λιγκουίνι

400 γρ αχιβάδες

1 σκελίδα σκόρδο

225 γρ. κρασί λευκό

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις αχιβάδες και ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό αρκετές φορές μέχρι το νερό να είναι εντελώς καθαρο (μπορείτε να τις βουρτσίσετε εξωτερικά με μια μικρή βούρτσα για να φύγει πιο εύκολα η άμμος).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε μια σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φλούδα. Προσθέτουμε τις αχιβάδες και το κρασί, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 7 λεπτά. Θα δείτε ότι θα ανοίξουν φυσικά και θα απελευθερώσουν το ζουμί τους (όσες δεν ανοίξουν τις πετάμε).

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά ένα λεπτό πριν τα μαγειρέψουμε. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι ξεκολλάμε το μαλάκιο μέρος από το κέλυφος από τις αχιβάδες, αφήνοντας μόνο μερικες για γαρνίρισμα. Αν προτιμάτε, τις αφήνετε έτσι.

Αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδου και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα. Τα ζυμαρικά θα αφήσουν το άμυλο να διαφύγει, σχηματίζοντας μια νόστιμη κρέμα που δεν απαιτεί την προσθήκη επιπλέον λιπαρών. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.