Την ταραμοσαλάτα μπορείτε να τη βρείτε σχεδόν, αν όμως αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσετε τη δική σας είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά
200 γραμμάρια λευκός ταραμάς
1 κρεμμύδι
100 ml χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
350 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ στρώνουμε μία πετσέτα και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό. Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μούλτι τον ταραμά και το κρεμμύδι και χτυπάμε για ένα λεπτό. Ύστερα προσθέτουμε το ψωμί και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα με την υφή μαγιονέζας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.