COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια κρεμμυδόσουπα


JTeam

12 Μαρτίου 2022

Τέλεια κρεμμυδόσουπα
essenzavegetale.com
Μια ζεστή και λαχταριστή σούπα τυπική της γαλλικής κουζίνας στην οποία το κρεμμύδι είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής.

Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.

Υλικά

3 μεγάλα κρεμμύδια

Ζωμό λαχανικών

20 γρ. μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 μπαγκέτα

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

150 γρ. κίτρινο τυρί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο. Όταν λιώσει η μαργαρίνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ροδίσουν, τα ανακατεύουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε τα πάντα με τον ζωμό λαχανικών και νερό. Μετά από 30 λεπτά τα κρεμμύδια θα είναι καλά ψημένα και αρωματισμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σούπα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στην επιφάνεια μερικές φέτες από αρκετά χοντρή μπαγκέτα και το τυρί κομμένο σε φέτες Ψήνουμε το στον φούρνο τους 200 ° C μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.