Απολαύστε το σημερινό φαγητό στο γραφείο αντί το συνηθισμένο σάντουιτς και θα σας φτιάξει τη διάθεση.
50 γραμμάρια κριθαράκι
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια γαρίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό
Χυμό λεμονιού
Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Τα κολοκυθάκια πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις γαρίδες.
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα με λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό. Προσθέτουμε το κριθαράκι στις γαρίδες περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.