Γιατί αυτη η συνταγή είναι η αγαπημένη μας; Γιατί οι κόκκινες φακές μαγειρεύονται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να μουλιάσουν πριν τις μαγειρέψουμε. Επίσης δίνουν στο χούμους μια πραγματικά τέλεια κρεμώδη υφή. Θα το λατρέψετε, σας διαβεβαιώνουμε.
350 γρ. κόκκινες φακές
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμός)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 σκόρδο
Αλάτι κατά βούληση
Για διακόσμηση (προαιρετικά)
Κουκουνάρι
Μαϊντανός
Ειλαιόλαδο
Βάζουμε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε μέσα τις φακές και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Συνήθως αυτή η ποιότητα φακών δεν απαιτεί ιδιαίτερα πολλή ώρα μαγειρέματος, σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία.
Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και φροντίζουμε να χάσουν όλο το νερό πιέζοντάς τις με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου δέκα λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ (ή στον επεξεργαστή τροφίμων) ανακατεύουμε τις φακές, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα πάντα για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Εάν θέλουμε μια πιο λεία και κρεμώδη υφή, μπορούμε να προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό κάθε φορά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή συνοχή.
Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια που έχουμε φρυγανίσει προηγουμένως σε ένα τηγάνι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.