COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη σούπα με μανιτάρια και πατάτες


JTeam

20 Μαρτίου 2022

Υπέροχη σούπα με μανιτάρια και πατάτες
essenzavegetale.com
Μια κρεμώδης σούπα που ετοιμάζεται πολύ εύκολα.

Η έντονη γεύση και το άρωμα των μανιταριών συνδυάζεται με τη γλύκα της πατάτας για να ζεστάνει τα βράδια μας.

Είναι το άρωμα των φρέσκων μανιταριών που πλημμυρίζει το σπίτι με την έντασή του, ενώ αυτή η ήρεμη ατμόσφαιρα που επικρατεί μόνο μια εκλεκτή σούπα μπορεί να μεταδώσει.

Η συνταγή για τη σούπα με μανιτάρια και πατάτες που προτείνουμε σήμερα θα σας χαρίσει μια στιγμή χαλάρωσης σε αυτή την ταραχώδη ζωή που απορροφά όλη μας την ενέργεια.

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα

2 μέτριες πατάτες

1 πράσο

2 μέτρια καρότα

1 σκελίδα σκόρδο

600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

Πιπεριά τσίλι

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο κομμένο σε φέτες όχι πολύ λεπτές, τα καρότα σε κύβους και το σκόρδο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό λαχανικών ή νερό και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά με το καπάκι.

Στο μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια σε λωρίδες, αφήνοντας στην άκρη τα μικρότερα που δεν χρειάζονται κοπή. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μετά από λίγα λεπτά τα μανιτάρια θα αρχίσουν να χάνουν όγκο και τότε καλύπτουμε σχεδόν όλη τη σούπα με ζωμό λαχανικών (ή νερό) και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες ή μάλλον το άμυλο τους να δώσουν στη σούπα κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε γαρνίροντάς τη με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.