Η γεύση είναι φρέσκια και νόστιμη, ενώ το ρύζι στο σύνολό του είναι πολύ κρεμώδες και ευχάριστο. Μια τέλεια συνταγή για κάθε περίσταση.
Υλικά
180 γραμμάρια ρύζι
1 μικρή παπάγια
½ λάιμ για το ξύσμα
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1κ. σούπας βούτυρο
Λίγη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ζεστό νερό μέχρι τη μισή κατσαρόλα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να γίνει al dente.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την παπάγια σε μικρά κομμάτια, λίγο ζεστό νερό ακόμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τουλάχιστον ένα μέρος της παπάγιας. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο μαύρο πιπέρι
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.