Vegan ρολάκια πιπεριάς γεμιστά με τόφου, κάπαρη, ελιές και αποξηραμένες ντομάτες
JTeam
27 Μαρτίου 2022
Αναζητάτε μια πρωτότυπη συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό; Αυτά τα ρολάκια πιπεριάς είναι πραγματικά για εσάς.
Η γέμιση είναι πολύ αρωματική και με μεσογειακή γεύση χάρη στα εξαιρετικά συστατικά όπως κάπαρη, ελιές και αποξηραμένες ντομάτες.
250 γρ. τόφου
10-15 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
3 ντομάτες αποξηραμένες
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
35 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
10 γρ. μαγιά
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Αλάτι για γεύση
Αρχικά ανάβουμε τον φούρνο στους 200 ° C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία βράζουμε ολόκληρες τις πιπεριές μέχρι να ψηθεί η φλούδα (περίπου 30 λεπτά). Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τον μίσχο, τις κόβουμε στη μέση και κάνουμε λωρίδες πάχους περίπου 4-5 εκ.
Όσο ψήνονται οι πιπεριές προετοιμάζουμε της γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Τώρα μπορούμε να σχηματίσουμε τα ρολά. Παίρνουμε μια κουταλιά γέμιση και σχηματίζουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε την πιπεριά γύρω από τη γέμιση και το ρολό είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι πιπεριές. Καθώς τις ετοιμάζετε, τις τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα που πρόκειται να ρίξουμε πάνω από τα ρολά. Κλείνουμε το αεροστεγές δοχείο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.