COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καντονέζικο ρύζι: Η πιο νόστιμή συνταγή της ασιατικής κουζίνας


JTeam

3 Απριλίου 2022

Καντονέζικο ρύζι: Η πιο νόστιμή συνταγή της ασιατικής κουζίνας
www.lericettedimammagy.com
Ένα εύκολο πιατο, γρήγορο στην εκτελεσή του και πολύ νόστιμο!

Το καντονέζικο ρύζι είναι ένα κλασικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας, φτιαγμένο με ρύζι μπασμάτι, αρακά και αυγό. Είναι ένα πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο πιάτο σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης πολύ απλό στην προετοιμασία του. Συνήθως η συνταγή έχει και κρέας, αλλά εμείς επιλέξαμε να το κάνουμε χωρίς.

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι

250 γρ αρακά

1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

3 αυγά

4/5 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι

Σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και μετά το αφήνουμε να μουλιάσει για μισή ώρα. Στη συνέχει το μαγειρεύουμε για περίπου 8/10 λεπτά, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και μετά προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σπάμε τα 3 αυγά και τα χτυπάμε μαζί με μια πρέζα αλάτι και μετά τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι στο γουόκ, τα αυγά και λίγο από τη σάλτσα σόγιας, μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε!

-->