Το καντονέζικο ρύζι είναι ένα κλασικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας, φτιαγμένο με ρύζι μπασμάτι, αρακά και αυγό. Είναι ένα πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο πιάτο σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης πολύ απλό στην προετοιμασία του. Συνήθως η συνταγή έχει και κρέας, αλλά εμείς επιλέξαμε να το κάνουμε χωρίς.
320 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
250 γρ αρακά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 αυγά
4/5 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι
Σάλτσα σόγιας
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και μετά το αφήνουμε να μουλιάσει για μισή ώρα. Στη συνέχει το μαγειρεύουμε για περίπου 8/10 λεπτά, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και μετά προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε τα 3 αυγά και τα χτυπάμε μαζί με μια πρέζα αλάτι και μετά τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι στο γουόκ, τα αυγά και λίγο από τη σάλτσα σόγιας, μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.