Το μωβ λάχανο, τρώγεται ωμό, έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και επίσης πολύ λίγες θερμίδες.
200 γρ. μωβ λάχανο
40 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. αμύγδαλα
Μισή σκελίδα σκόρδο
Χυμό από μισό λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μωβ λάχανο και το χοντροκόβουμε. Βάζουμε στο μίξερ τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
Ύστερα προσθέτουμε το λάχανο (ωμό) με τον χυμό λεμονιού και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Το πέστο από μωβ λάχανο είναι έτοιμο
Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για τα ζυμαρικά, προσθέστε 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα και λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να το αραιώσετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.