Είμαστε σίγουροι ότι με τους σημερινούς ρεβιθοκεφτέδες θα φάνε ρεβίθια και εκείνοι που δεν τα αγαπάνε. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα τη λατρέψετε.
Υλικά
300 γρ. ρεβίθια
200 γρ. πατάτες
1 φέτα ψωμί του τοστ
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι αρωματικά βότανα
Αλάτι και πιπέρι
Για το πανάρισμα
Τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Τριμμένη παρμεζάνα
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε κύβους.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός που να μην κολλάει στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά). Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα και πανάρουμε τα κεφτεδάκια.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφουμε ελαφρά με λάδι και μετά βάζουμε τα κεφτεδάκια από πάνω και τα αλείφουμε με μια σταγόνα λάδι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Μετά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά (αν χρειάζεται τα γυρίζουμε άλλη μια φορά) μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.