Η σημερινή είναι εμπνευσμένη από την ινδική κουζίνα γιατί είναι πλούσια σε μπαχαρικά και φυσικά είναι πεντανόστιμη. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
300 γρ ρεβίθια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ, σε σκόνη
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα τα βράζουμε σε νερό αλλά όχι να μαλακώσουν πολύ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε τα καρότα και μετά χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα καρότα σε μικρά τετράγωνα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια με λίγο από το νερό τους ώστε να παραμείνουν ελαφρώς καλυμμένα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά, τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.