COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με γαρίδες και κουρκουμά


JTeam

18 Απριλίου 2022

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με γαρίδες και κουρκουμά
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα κρεμώδες και πεντανόστιμο πιάτο: ζυμαρικά  με γαρίδες και κουρκουμά.

Παρά το γεγονός ότι τα ζυμαρικά είναι εξαιρετικά κρεμώδη, δεν απαιτούν την προσθήκη κρέμας γάλακτος ή άλλων λιπαρών. Το κόλπο είναι να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε ένα τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και με μια κουτάλα μαγειρικό νερό. Με αυτόν τον τρόπο το άμυλο που θα απελευθερωθεί θα δημιουργήσει μια ακαταμάχητη κρέμα.

Ας δούμε μαζί τα απλά βήματα που χρειάζονται για την προετοιμασία αυτού του λαχταριστού πιάτου.

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. γαρίδες

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Καυτερή πιπεριά

Μαϊντανός

40 γρ τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πρώτα, καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. ‘Ύστερα ψιλοκόβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο χωρίς και τις σοτάρουμε τις σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μετά προσθέτουμε τον κουρκουμά και το λευκό κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κράσί. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα κόκκινο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ φρυγανίζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τηγάνι. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά 5 λεπτά πριν είναι εντελώς έτοιμα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με μια-δυο κουτάλες βραστό νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος προσθέτουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, τοποθετούμε σε πιάτα και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια πριν σερβίρουμε. Έτοιμα για απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.