Γιατί να φάμε τη μαγειρίτσα με εντόσθια ζώου, αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε με μανιτάρια και να γίνει ακόμα πιο νόστιμη; Τη σημερινή συνταγή μπορείτε να την τρώτε κάθε μέρα και όχι μόνο το Πάσχα.
Υλικά
1 κιλό διάφορα μανιτάρια
100 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 μαρούλι τα φύλλα
1 λίτρο νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ύστερα κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο μισό ελαιόλαδο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.