COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό κλαφουτί με καπνιστό σολομό


JTeam

1 Μαΐου 2022

Αλμυρό κλαφουτί με καπνιστό σολομό
www.contemporaneofood.com
Σήμερα σας προτείνουμε κάτι νόστιμο και γρήγορο: αλμυρό κλαφουτί με καπνιστό σολομό.

Το κλαφουτί οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως το κλασικό γλύκισμα με κεράσια. Σας προτείνουμε όμως να δοκιμάσετε το αλμυρό κλαφουτί ανεπιφύλακτα και σε αυτή την εκδοχή

Υλικά

250 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ καπνιστός σολομός

2 αυγά + 1 κρόκος

1 λάιμ για ξύσμα και χυμό

20 γραμμάρια άμυλο αραβοσίτου

Τριμμένη φρυγανιά

Βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό από μισό λάιμ και πιπέρι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια. Στη βάση, απλώνουμε με τα χέρια μας τον καπνιστό σολομό σε όχι πολύ μικρά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και το γάλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς.