Το κλαφουτί οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως το κλασικό γλύκισμα με κεράσια. Σας προτείνουμε όμως να δοκιμάσετε το αλμυρό κλαφουτί ανεπιφύλακτα και σε αυτή την εκδοχή
Υλικά
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ καπνιστός σολομός
2 αυγά + 1 κρόκος
1 λάιμ για ξύσμα και χυμό
20 γραμμάρια άμυλο αραβοσίτου
Τριμμένη φρυγανιά
Βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό από μισό λάιμ και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια. Στη βάση, απλώνουμε με τα χέρια μας τον καπνιστό σολομό σε όχι πολύ μικρά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και το γάλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.