COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σορμπέ ντομάτας με βότκα: Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή


JTeam

9 Μαΐου 2022

Σορμπέ ντομάτας με βότκα: Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή
www.contemporaneofood.com
Σήμερα σας προτείνουμε κάτι δροσιστικό, ευχάριστο ​​και νόστιμο: σορμπέ ντομάτας με βότκα.

Αυτό το σορμπέ είναι «διαχρονικό», με την έννοια ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Είναι επίσης μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που θα σας επιτρέψει να κάνετε καλή εντύπωση στους φίλους σας ή στους καλεσμένους σας ακόμα κι αν δεν σας αρέσει να μαγειρεύετε .

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε το μείγμα ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στη συνταγή και να τοποθετήσετε το σορμπέ στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, κάθε 30 λεπτά, θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή πυκνότητα.

Το σορμπέ με τη ντομάτα και τη βότκα θα είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που παρασκευάζεται με παγωτομηχανή.

Τέλος σας προτείνουμε να το σερβίρετε σε μικρές ποσότητες, όπως σε ποτήρια μιας μερίδας που μπορείτε να τα διακοσμήσετε με φύλλα βασιλικού. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

1 lt χυμός ντομάτας

2 κοτσάνια σέλινο

Μερικά φυλλαράκια σέλινο για το γαρνίρισμα

2 γενναιόδωρες χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού

120 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο

2 λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο ποτήρι βότκα

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κοτσάνια του σέλινου. Ύστερα καρυκεύουμε τον χυμό ντομάτας με ταμπάσκο, λάιμ, αλάτι, πιπέρι και βότκα. Προσθέτουμε το μισό ψιλοκομμένο σέλινο, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο που μπορεί να μπει στην κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις δύο χούφτες βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει προηγουμένως μαζί με το άλλο μέρος του ψιλοκομμένου σέλινου.

Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπάζοντας με καπάκι ή μεμβράνη και ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια γαρνίροντας με τα φύλλα σέλινου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.