Τη σημερινή συνταγή για ψητό μπρι μπορείτε να τη φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή της τελευταίας στιγμής εάν έχετε επισκέπτες.
Ακολουθούν μερικοί λόγοι που θα αγαπήσετε αυτό το πιάτο:
- Πραγματικά δεν γίνεται πιο εύκολο από αυτό. Μόλις δύο υλικά, συν μερικές απλές επικαλύψεις. Αυτό είναι!
- Είναι απατηλά εντυπωσιακό. Το ψητό μπρι, πιστέψτε με, είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται.
- Αφού μάθετε τη βασική τεχνική, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί προσθέτοντας γλυκές ή αλμυρές γαρνιτούρες, όπως τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Αν θέλετε γλυκιά επιλογή, δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς γεύσεων:
- Καρύδια, αμύγδαλα ή άλλα αγαπημένα
- Μέλι και λεβάντα
- Διαφορετικές γλυκές μαρμελάδες, όπως βερίκοκο, ροδάκινο, σύκο ή κεράσι
- Cranberries ή ρόδια
Αν θέλετε αλμυρές επιλογές, μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτές:
- Μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς, μαρμελάδα κρεμμυδιού
- Μανιτάρια και βότανα
- Φασκόμηλο με βούτυρο
- Ψητό σκόρδο
- Πέστο και κουκουνάρι
- Λιαστές ντομάτες ή ψητές κόκκινες πιπεριέ
Εάν θέλετε να συνδυάσετε αλμυρό με γλυκό επιλέξετε ένα από αυτά:
- Καραμελωμένο κρεμμύδι και μαρμελάδα σύκο
- Ζεστό μέλι
- Φιστίκια Αιγίνης ψημένα σε τσίλι
Ας δούμε τη συνταγή για το ψητό μπρι
Υλικά
200 γρ. τυρί μπρι
1 φύλλο έτοιμης ζύμης
Φρέσκο φασκόμηλο, δεντρολίβανο ή θυμάρι προαιρετικά, για γαρνίρισμα
Βάζουμε το φύλλο της ζύμης σε ένα στρογγυλό μικρό ταψί και τοποθετούμε το μπρι στο κέντρο. Διπλώνουμε προσεκτικά τις άκρες. Δεν αφαιρείτε τη φλούδα από το τυρί.
Πασπαλίζουμε με βότανα (αν θέλουμε) και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κέντρο του μπρι και η ζύμη του φύλλου να ροδίσει.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 3-5 λεπτά, πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με φρέσκα μυρωδικά από πάνω και μετά σερβίρουμε με κράκερ ή άλλα αγαπημένα μας συνοδευτικά για ντιπ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.