Το γεμιστό ρολό ομελέτας είναι ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο και τρώγεται είτε κρύο είτε ζεστό. Επίσης μπορείτε να το πάρετε στη δουλειά ή σε ένα πικνίκ έξω από την πόλη.
Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Για την ομελέτα
7 αυγά
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι
Αρωματικά βότανα: μαϊντανός, θυμάρι, μαντζουράνα, βασιλικός κ.α.
Για τη γέμιση
150 γρ. ρικότα
4/5 φέτες καπνιστό τυρί
5 φέτες ζαμπόν
10 φύλλα βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι
Για την ομελέτα: Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα. Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το αλάτι, το νερό, την τριμμένη παρμεζάνα και όλα τα αρωματικά μυρωδικά.
Στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί.
Βγάζουμε την ομελέτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 15 λεπτά εκτός ψυγείου.
Για το ρολό: Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο βασιλικό με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη ρικότα μαζί με τον βασιλικό για να σχηματίσουμε μια κρέμα.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από την ομελέτα και αλείφουμε την επιφάνεια με την κρέμα. Ύστερα προσθέτουμε τις φέτες ζαμπόν και αυτές του καπνιστού τυριού. Τυλίγουμε τη γεμιστή ομελέτα σε ρολό και την κλείνουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη και να κόψουμε το ρολό σε φέτες περίπου ενός εκατοστού.
Σερβίρετε ζεστές τις φέτες, ζεσταίνοντας τις για λίγα λεπτά στον φούρνο, αλλά κρύες είναι εξαιρετικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.