COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα κρεατοπιτάκια με σάλτσα μπύρας


JTeam

19 Μαΐου 2022

Τα πιο νόστιμα κρεατοπιτάκια με σάλτσα μπύρας
https://zenzeroincucina.com
Εύκολα πιτάκια με γέμιση μοσχάρι, γευστικά και ζουμερά.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τη συνταγή, γιατί είναι μια πραγματική λιχουδιά!

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο

300 γρ μανιτάρια Portobello

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

800 ml ζωμό λαχανικών

1 μπουκάλι μαύρη μπύρα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι θυμάρι

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι 00

100 γρ. βούτυρο

80 ml νερό

1 αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια περίπου 2 εκ. προσπαθώντας να αφαιρέσουμε τα υπερβολικά λιπαρά μέρη. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση (είναι σημαντικό να τα αφήσετε σε μεγάλα κομμάτια για να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε εύκολα) και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σσοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια, συμπεριλαμβανομένου του σκόρδου, για λίγα λεπτά. Μετά από αυτό, τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε περισσότερο λάδι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρεύουμε τις αλευρωμένες μπουκιές κρέατος. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την μπύρα, τον ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για μερικές ώρες σε χαμηλή φωτιά. Είναι σημαντικό να μην προσθέτουμε αλάτι κατά το μαγείρεμα αλλά μόνο στο τέλος.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το βούτυρο όταν λιώσει τελείως σβήνουμε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό και αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια. Προσθέτουμε επίσης το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Μετά τον απαραίτητο χρόνο μαγειρέματος του κρέατος, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τη σάλτσα από το κρέας και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος, αφαιρώντας τα υπόλοιπα υλικά. Αφού κρυώσει το κρέας το ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 6 μεγάλους δίσκους. Μοιράζουμε τη γέμιση με το κρέας και τα μανιτάρια στη μέση του κάθε δίσκου. Ύστερα τα κλείνουμε καλά δημιουργώντας ημικύκλια και κάνουμε μια μικρή τομή στο κέντρο που θα αφήσει να βγει ο ατμός. Ψήνουμε τα πιτάκια για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς για άλλα 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.