COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμώδες ριζότο με λαχανικά, κουρκουμά και ρικότα


JTeam

18 Μαΐου 2022

Κρεμώδες ριζότο με λαχανικά, κουρκουμά και ρικότα
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο κρεμώδες ριζότο με λαχανικά, κουρκουμά και ρικότα. Μια απόλυτα χορτοφαγική απόλαυση που παρασκευάζεται με λίγα και απλά βήματα.

Αγαπάμε πολύ το ριζότο, γιατί το ρύζι είναι πιο ελαφρύ και εύπεπτο από τα ζυμαρικά και ακόμα και συνήθως τα παιδιά το λατρεύουν σε όλες τις εκδοχές του.

Το ριζότο με κολοκυθάκια και καρότα είναι ελαφρύ και ντελικάτο και η ρικότα το κάνει σούπερ κρεμώδες χωρίς να το βαραίνει. Τέλος, η πινελιά του κουρκουμά δίνει μια νότα γεύσης και αναβιώνει το χρώμα του πιάτου κάνοντάς το ακόμα πιο λαχταριστό.

Ας δούμε λοιπόν μαζί τα λίγα και απλά βήματα που χρειάζονται για να ετοιμάσουμε το κρεμώδες ριζότο με λαχανικά, κουρκουμά και ρικότα.

Υλικά

350 γρ. ρύζι για ριζότο

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1/2 κρεμμύδι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

250 γρ. ρικότα

2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε σκόνη

Τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

600 ml ζωμός λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες ζουλιέν. Ψιλοκόβουμε επίσης το μισό κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε τα λαχανικά με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλιά ζωμό στο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας σταδιακά και προσθέτοντας ζωμό όποτε χρειαστεί. Αλατίζουμε μόνο αν χρειάζεται (εξαρτάται από τη γεύση του ζωμού).

Στο μεταξύ βάζουμε τη ρικότα στο μίξερ με μια κουτάλα ζωμό και τον κουρκουμά. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια απαλή και παχύρρευστη κρέμα.

Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα ρικότα, λίγο λάδι, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ωμό λάδι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.