Τα σημερινά κράκερ παρασκευάζονται με απλά υλικά και είναι έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά. Μια δοκιμής θα σας πείσει...
Υλικά
300 γρ αλεύρι
150 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής, για αλμυρές παρασκευές
Αλάτι
Δεντρολίβανο, ή άλλα αρωματικά βότανα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και ομοιογενή ζύμη. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη και σχηματίζουμε ένα πολύ λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο (περίπου 2mm).
Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες περίπου 4 εκ. και μετά κόβουμε σε ορθογώνια. Τρυπάμε όλα τα κράκερ με τα δόντια του πιρουνιού και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10/13 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.