Οι κοτομπουκιές με Mojito είναι ένα πιάτο με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Η χρήση μέντας, λάιμ και ρούμι θυμίζουν πολύ ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά ποτά, το Mojito. Είναι επίσης ένας εναλλακτικός και γευστικός τρόπος για να παρουσιάσετε το συνηθισμένο στήθος κοτόπουλου και σίγουρα θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
400 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
Μισό ποτήρι λευκό ρούμι
1 λάιμ
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 κουτάλα ζεστό νερό
100 γρ. αλεύρι
1 κ. σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές και τις αλευρώνουμε. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη σοτάρουμε τις κοτομπουκιές για μερικά λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε το λευκό ρούμι ή τη βότκα και σιγοβράζουμε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λάιμ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λάιμ.
Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο δυόσμο και τον προσθέτουμε στο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε με καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα. Και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.