Η αλμυρή τάρτα είναι τέλεια ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο, μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί λίγο πριν το σερβίρισμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας.
200 γρ ντοματίνια
2 καρότα
150 γραμμάρια τυρί κίτρινο τυρί
100 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
Πράσινες ή μαύρες ελιές
Μερικά φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με φασόλια ξερά ή ρεβίθια (για μην πάρει χρώμα στο ψήσιμο) τέλος διπλώστε την περιττή άκρη για να σχηματιστεί ένα περίγραμμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί εντελώς, ώστε οι άκρες να είναι όμορφα χρυσαφένιες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί ψησίματος.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τα καρότα. Υστέρα κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Κόβουμε επίσης το τυρί σε κύβους. Γεμίζουμε τη σφολιάτα με όλα τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα φύλλα βασιλικού και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο.
Ξαναβάζουμε τη ζύμη σε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 5/7 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.