Μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε ζυμαρικό. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ απλή και με μερικά απλά κόλπα μπορείτε να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό μεσημεριανό ή βραδινό.
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 μακριά μελιτζάνα
240 γρ ζυμαρικά
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο σχοινόπρασο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου μισού εκ. κατά μήκος, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ψήνουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μέχρι να μαλακώουν.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε ενώ είναι ακόμα al dente. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας-κρατώντας λίγη για το τέλος- και με την τριμμένη παρμεζάνα.
Γεμίζουμε κάθε φέτα μελιτζάνας με τα ζυμαρικά, τυλίγουμε τη φέτα της μελιτζάνας σε ρολό χωρίς να ανησυχούμε αν βγουν τα ζυμαρικά από τα πλάγια. Κλείνουμε κάθε ρολό με μια κλωστή από σχοινόπρασο κάνοντας έναν κόμπο στην άκρη.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λίγη σάλτσα, μετά μοιράζουμε τα ρολά, τα προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τριμμένη παρμεζάνα και λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10/15 λεπτά.
Καλή όρεξη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.