COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά ζυμαρικά με σαρδέλες και μάραθο


JTeam

5 Ιουνίου 2022

Λαχταριστά ζυμαρικά με σαρδέλες και μάραθο
https://www.cuochemabuone.it
Τα ζυμαρικά με σαρδέλες είναι ένα τυπικό πιάτο της Σικελίας. Ένα πιάτο που είχε μεγάλο σουξέ στα τραπέζια της Μαφίας.

Τα ζυμαρικά με σαρδέλες είναι μια συνταγή με ισορροπημένη γεύση και με δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους: φρέσκια σαρδέλα και μάραθο. Η προετοιμασία είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη. Το πιο βαρετό είναι σίγουρα το καθάρισμα της σαρδέλας. Εάν όμως έχετε λίγο χρόνο ή δεν είστε αρκετά ικανοί, βασιστείτε στον έμπιστο ιχθυοπώλη σας, ο οποίος θα σας τις δώσει ήδη καθαρισμένες. Ακολουθήστε τη συνταγή και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Υλικά

320 γρ ζυμαρικά

300 γρ φιλέτα φρέσκιας σαρδέλας , ξεφλουδισμένα, χωρίς κόκαλα και χωρίς κεφάλι

200 γρ μάραθο μόνο το πιο τρυφερό μέρος

2 φιλέτα γαύρου σε λάδι

20 γρ σταφίδες

20 γρ κουκουνάρι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φακελάκι σαφράν ή πελτέ ντομάτας για γεύση

1/2 ποτήρι λευκό κρασί περίπου 50 ml

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το καθαρισμένο και πλυμένο μάραθο σε άφθονο αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν περίπου 10-12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε κρατώντας το νερό στην κατσαρόλα. Είναι σημαντικό να μην το πετάξετε, θα το χρειαστείτε για να βράσετε τα ζυμαρικά.

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο λάδι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα φιλέτα γαύρου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις στραγγισμένες σταφίδες και το κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε τα φιλέτα σαρδέλας. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και ύστερα προσθέτουμε το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον χοντροκομμένο μάραθο.

Τώρα, προσθέτουμε και το σαφράν μαζί με 2 κουτάλες νερό για να τελειώσουμε τη σάλτσα. Μαγειρεύομε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μην ανησυχείτε αν η σαρδέλα πολτοποιηθεί, είναι φυσιολογικό να συμβεί.

Στο μεταξύ, ξαναβράζουμε το νερό μαγειρέματος με γεύση μάραθου και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε al dente και τα αδειάζουμε κατευθείαν στη σάλτσα με τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε απαλά για να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.