COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη καρμπονάρα θαλασσινών


JTeam

11 Ιουνίου 2022

Πεντανόστιμη καρμπονάρα θαλασσινών
https://www.soniaperonaci.it
Η πιο νόστιμη θαλασσινή καρμπονάρα που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει την κλασική καρμπονάρα. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μια ζουμερή και διαφορετική παραλλαγή της: καρμπονάρα, με ξιφία, τσιπούρα και γαρίδες.

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά

2 ολόκληρα αυγά και 4 κρόκοι

6 γαρίδες

120 γρ φιλέτο τσιπούρας

50 γρ τριμμένο πεκορίνο

70 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

3-4 κλωνάρια θυμάρι

50 ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κλωνάρι μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια κόβουμε τον ξιφία και την τσιπούρα σε κύβους, αφού τα καθαρίσουμε και αφαιρέσουμε το δέρμα. Διατηρούμε το ψάρι δροσερό και στο μεταξύ βάζουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο, την κόβουμε στη μέση και τη σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρωματιστεί το λάδι, αφαιρούμε το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψάρια και το θυμάρι. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μετά ανακατεύουμε με το λευκό κρασί και σβήνουμε τη φωτιά.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και σπάμε δύο ολόκληρα αυγά και 4 κρόκους και τα ανακατεύουμε με το πεκορίνο και την παρμεζάνα, χτυπώντας καλά με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε στο μπολ το λίγο υγρό μαγειρέματος από τα ψάρια που έχει μείνει στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Πάντα ανακατεύουμε με το σύρμα και φέρνουμε τη θερμοκρασία στους 60 βαθμούς, αλλά προσέχουμε να μην την ξεπεράσουμε για να μην γίνουν τα αυγά ομελέτα. Μόλις φτάσει στην ενδεικνυόμενη θερμοκρασία, αφαιρούμε αμέσως τη σάλτσα από τη φωτιά και την κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει. Βάζουμε τη σάλτσα καρμπονάρα σε ένα τηγάνι που μπορεί στη συνέχεια να χωρέσει και τα ζυμαρικά, αλλά χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά. όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε επίσης το ψάρι, μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε τα όλα μαζί και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.