Αν αγαπάτε τα βερίκοκα, τότε η σημερινή συνταγή θα σας ξετρελάνει. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
350 γρ. μαλακή φρέσκια ρικότα
1 φακελάκι σαφράν
Μέλι
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Νιφάδες αμυγδάλου
Πλένουμε και κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο μέλι-όσο θέλουμε- με το σαφράν, χρησιμοποιώντας πολύ λίγες σταγόνες ζεστό νερό, άφθονα φρέσκα φύλλα θυμαριού και μαύρο πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με το μέλι πάνω στα βερίκοκα, τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα βερίκοκα δεν πρέπει να γίνουν πολύ μαλακά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα ρικότα ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι και αλατοπιπερώνοντάς την μέχρι να έχετε μια πραγματικά απαλή υφή. Βγάζουμε τα βερίκοκα από τον φούρνο και περιμένουμε λίγα λεπτά. Στο μεταξύ φρυγανίζουμρ ελαφρά τις φέτες αμύγδαλου σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά.
Γεμίζουμε τα ψημένα βερίκοκα με άφθονη κρέμα ρικότα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού και τη σάλτσα από τα ίδια τα βερίκοκα. Και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.