COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστές γλυκοπατάτες γεμιστές με ομελέτα


JTeam

17 Ιουνίου 2022

Λαχταριστές γλυκοπατάτες γεμιστές με ομελέτα
https://streetsmartnutrition.com
Όταν οι γλυκοπατάτες, συναντήσουν την ομελέτα το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Οι σημερινές γλυκοπατάτες γεμιστές με ομελέτα είναι απλές στην προετοιμασία και μπορούν να είναι μια θρεπτική, γευστική επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τα αυγά αποτελούν μια διατροφική δύναμη, παρέχοντας μια καλή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών. Και όταν συνδυάζονται με τις γλυκοπατάτες και τα λαχανικά, έχουμε μια νόστιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

2 μεγάλες γλυκοπατάτες

4 μεγάλα αυγά

1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια

1 φλιτζάνι φρέσκο ​​σπανάκι

Ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων

2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις γλυκοπατάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο λάδι και τρυπάμε προσεκτικά το δέρμα αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι ή πιρούνι.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι τρυφερές. Ύστερα τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τις ανοίξουμε κατά μήκος και προσθέσουμε την ομελέτα.

Για την ομελέτα: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 λεπτών του ψησίματος της γλυκοπατάτας, κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3-4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το μείγμα των καρυκευμάτων σας και χτυπάμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από την πιπεριά και το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο ​​σπανάκι. Αφήνομε να ψηθεί για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν πλήρως τα αυγά και το σπανάκι να μαραθεί.

Μεταφέρουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες σε ένα πιάτο και τις γεμίζουμε με το μείγμα της ομελέτας. Συμπληρώνουμε με κατσικίσιο τυρί και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.