COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σουβλάκια με μοτσαρέλα, σολομό και λαχανικά


JTeam

23 Ιουνίου 2022

Σουβλάκια με μοτσαρέλα, σολομό και λαχανικά
https://www.soniaperonaci.it
Σουβλάκια με μοτσαρέλα, σολομό και λαχανικά. Μπορείτε να σκεφτείτε μια πιο ευέλικτη, πλούσια και προσαρμόσιμη ιδέα από αυτήν; Ουσιαστικά κάθε υλικό μπορεί να μπει σε ένα ξυλάκι για να μετατραπεί σε ένα νόστιμο, χαρούμενο και πολύχρωμο πιάτο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η πλούσια και γεμάτη γεύση του σολομού, σε συνδυασμό με τη φρέσκια μοτσαρέλα και την τραγανή σάρκα των λαχανικών θα σας κερδίσει μόνο με την πρώτη μπουκιά. Αν αυτό το πιάτο είναι μια γιορτή για τα μάτια, φανταστείτε το για τον ουρανίσκο.

Υλικά

400 γρ φιλέτο σολομού

1 μικρή κόκκινη πιπεριά

1 μικρή κίτρινη πιπεριά

200 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

4 κλωναράκια θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια, αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το φιλέτο σολομού αγγίζοντας απαλά το κρέας με τα δάχτυλά μας και βγάζοντας τα κόκαλα με ειδικό τσιμπιδάκι. Αφαιρούμε επίσης το δέρμα, εάν υπάρχει. Ύστερα κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τους μαρινάρουμε για περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια , αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 2 χιλιοστών, παίρνοντας τουλάχιστον 16 κομμάτια.

Πλένουμε και αφαιρούμε τον μίσχο, τους σπόρους των πιπεριών, τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 3 εκ. και στη συνέχεια τις κόβουμε σε τετράγωνα. Θα πάρουμε περίπου 16 κίτρινα και 16 κόκκινα τετράγωνα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε τους μαριναρισμένους κύβους σολομού πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη για λίγα λεπτά, αφήνοντας το εσωτερικό ροζ.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Καρφώνουμε δε κάθε ξυλάκι ένα κομμάτι κίτρινης πιπεριάς, ένα κολοκυθάκι διπλωμένο σαν ακορντεόν, έναν κύβο σολομού, ένα κομμάτι μοτσαρέλα, ένα κομμάτι κόκκινης πιπεριάς, έναν κύβο σολομού, ένα κομμάτι κίτρινης πιπέριας, ένα κομμάτι μοτσαρέλα, ένα κύβο σολομού, ένα κολοκυθάκι και μια κόκκινη πιπεριά.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα ξυλάκια και όταν τελειώσουμε τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.