Η συνταγή είναι κάτι παραπάνω από εύκολη, τα υλικά πολύ απλά και κοινά, ο χρόνος προετοιμασίας ελάχιστος, άρα είναι ένα πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί και το βράδυ, όταν επιστρέφετε από το γραφείο. Ναι, ο φούρνος ανάβει: μόνο για 20 λεπτά.
Υλικά
330 ml γάλα
200 γραμμάρια φέτα
200 γρ κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
150 γρ. αλεύρι
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φύλλα φρέσκιας μέντας
Σουσάμι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε χρησιμοποιώντας τις μέτριες τρύπες από τον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη φέτα θρυμματισμένη στο χέρι, τον χοντροκομμένο δυόσμο, το πιπέρι και το αυγό.
Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να έχουμε ένα μείγμα που πρέπει να είναι ομοιογενές και μαλακό (σχεδόν υγρό).
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων και ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά. Συνήθως μαγειρεύω για 20 λεπτά, μετά σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα και αφήνουμε το ταψί μέσα για περίπου άλλα 10 λεπτά. Τέλος κόβουμε σε μεγάλα ορθογώνια ή τετράγωνα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.