Σε άλλους αρέσουν με ρύζι. Σε άλλους αρέσουν με κιμά. Σε άλλους αρέσουν οι ντομάτες, σε άλλους οι πιπεριές, σε άλλους τα κολοκυθάκια. Το θέμα είναι πως σε όλους αρέσουν τα γεμιστά. Γι αυτό και σήμερα θα τα μαγειρέψουμε λίγο διαφορετικά…έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει. Πιπεριές γεμιστές με κρέας και θα ξετρελαθείτε.
2 κόκκινες πιπεριές των 250 γραμμαρίων η κάθε μια
2 κίτρινες πιπεριές των 250 γραμμαρίων η κάθε μία
Για τη γέμιση
300 γρ. χοιρινός κιμάς
150 γρ. λουκάνικο ψιλοκομμένο
120 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Κόβουμε το καπάκι κάθε πιπεριάς σχηματίζοντας ένα είδος καπέλου και τις αδειάζουμε από τους σπόρους. Βάζουμε τα καπάκια από τις πιπεριές σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χοιρινό κιμά, το λουκάνικο, την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και επίσης τη ψίχα ψωμιού, στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση, πιέζοντάς την καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Βάζουμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε από πάνω από τις πιπεριές λίγο ακόμα λάδι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τις ψήνουμε μαζί με τα καπάκια (κάτω από τις πιπεριές). Ψήνουμε τα καπάκια για περίπου 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, ενώ για τις πιπεριές συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά (60 συνολικά).
Καλή όρεξη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.