Το πρόβλημα με τον σολομό είναι ότι οι περισσότεροι που προσπαθούν να τον μαγειρέψουν, τον ψήνουν είτε πολύ, είτε πολύ λίγο, με αποτέλεσμα να μην έχει την ιδανική υφή και γεύση. Όμως εμείς ανακαλύψαμε τον ιδανικό τρόπο μαγειρέματος για να έχουμε ένα πιάτο όπως στα εστιατόρια.
Καταρχάς να πούμε πως όταν μαγειρεύετε το συγκεκριμένο ψάρι σε υψηλή θερμοκρασία για μικρότερο χρονικό διάστημα, οι πρωτεΐνες συστέλλονται, προκαλώντας την έκκριση των ελαίων, καθιστώντας το ψάρι ξηρό και λαστιχωτό. Ενώ όταν μαγειρεύετε τον σολομό σε χαμηλότερη θερμοκρασία, επιτρέπετε στο ψάρι να διατηρήσει την υγρασία του και τα έλαιά του, δίνοντάς του αυτή την υφή που λιώνει στο στόμα.
Σοβαρά, μόλις δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τον σολομό αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα θέλετε να τον μαγειρεύετε με άλλον τρόπο.
Ας δούμε όμως παρακάτω πιο αναλυτικά τις οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 148 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα. Στεγνώνουμε τον σολομό με χαρτί κουζίνας και τον τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι πάνω από τον σολομό. Πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ή τοποθετούμε μερικά κλωναράκια φρέσκα βότανα από πάνω.
Ψήνουμε τον σολομό μέχρι να σπάει εύκολα με ένα πιρούνι και να είναι ελαφρώς διαφανής, περίπου 20-25 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.