Ελάτε μαζί μας στην κουζίνα να ετοιμάσουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή.
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
12 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
150 ml νερό
25 ml ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
150 γρ. γκοργκοντζόλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αλεύρι και τη μαγιά με το γάντζο του πλανητικού μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να κολλήσει το μείγμα στον γάντζο, ξεκολλώντας εντελώς από τα πλαϊνά του μπολ και μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό.
‘Υστέρα βάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, τη ζυμώνουμε και σχηματίζουμε μια μπάλα, την οποία τοποθετήσουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για δυόμιση ώρες.
Μόλις φουσκώσει, απλώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη στην ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μέχρι να φτάσει σε πάχος 2-3 mm. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 περίπου κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε κύκλους και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε κύκλου 25 γραμμάρια ζαμπόν και 15 γραμμάρια γκοργκοντζόλα. Κλείνουμε τους κύκλους σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Σφραγίζουμε καλά τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και αν η ζύμη είναι λίγο στεγνή, βρέχουμε με λίγο νερό.
Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.