Μελετώντας την αγγλοσαξονική κουζίνα, μάθαμε ότι συχνά, τα κρέατα γλασάρονται με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Αυτό τα μεταμορφώνει εντελώς, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια χρυσή, καραμελωμένη και ελαφρώς κολλώδη κρούστα που κάνει τα μπούτια κοτόπουλου απολύτως ακαταμάχητα.
Όπως λοιπόν καταλάβατε η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλου
100 γραμμάρια μέλι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 σκόρδο
Φλούδα από 1 λάιμ
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
6 γρ. ροζ πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Καταρχάς ζεσταίνουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα του λάιμ κομμένη σε λωρίδες ζουλιέν.
Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, τριμμένο ροζ πιπέρι, το σκόρδο κομμένο στη μέση και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε τα πάντα για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνετε ελαφρά στον πάτο, τοποθετούμε μέσα τα καρυκευμένα μπούτια κοτόπουλου και παίρνουμε το ζεστό και αρωματισμένο πια μέλι και με ένα πινέλο γλασάρουμε καλά τα μπούτια. Ύστερα βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Αφού περάσει ο χρόνος, γλασάρουμε ξανά τα μπούτια με το μέλι που περίσσεψε και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 7/8 λεπτά, αρκεί να χρωματιστούν και να γίνει τραγανή η πέτσα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.