Λατρεύουμε τον Ιούλιο, με τις μεγάλες του μέρες, το άρωμα της θάλασσας και τις διακοπές που αρχίζουν να γίνονται αισθητές στον αέρα. Ο Ιούλιος εισάγει τα εποχιακά συστατικά του καλοκαιριού, αυτά που περιμένουμε με ανυπομονησία όλο το χρόνο. Ανάμεσα σε αυτά είναι τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και ο βασιλικός με τη φρέσκια γεύση και το μεθυστικό τους άρωμα με τα οποία φτιάξαμε μια λαχταριστή μακαρονάδα.
Ένα χαρούμενο και χορταστικό πιάτο ιδανικό για να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
2 κολοκυθάκια
300 γρ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
160 ml ελαιόλαδο
20-30 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 λεμόνι
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Αρχικά, βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέτουμε δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και μερικά κοτσάνια βασιλικού. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζει το λάδι προσθέτουμε τοω χυμό λεμονιού και τα κολοκυθάκια.
Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σε αυτό το σημείο, αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και μετά αλατοπιπερώνουμε.
Λίγο πριν πάρει βράση το νερό (και πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά), ζεματίζουμε τον βασιλικό για 30 δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε και τον μεταφέρουμε αμέσως σε νερό και πάγο για να διατηρηθεί το πράσινο.
Στραγγίζουμε ξανά τον βασιλικό και τον μεταφέρουμε σε ένα ψηλό δοχείο με 150 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και ελαφρώς υγρό γαλάκτωμα.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τελειώνουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γαλάκτωμα. Τέλος γαρνίρουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξύσμα λεμονιού. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.