Το Γκασπάτσο είναι ίσως η πιο διάσημη κρύα σούπα στο κόσμο και προέρχεται απ’ την Ανδαλουσιανή κουζίνα και ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό καλοκαίρι.
250 γραμμάρια καρπούζι
250 γραμμάρια ντοματίνια
1 κόκκινη πιπεριά
15 γραμμάρια κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
5 φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για διακόσμηση
3 ντοματίνια
Μπαλάκια από καρπούζι φτιαγμένα με κουτάλι
Μερικές φέτες κρεμμύδι
10 φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια προσπαθώντας να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια όσο γίνεται (δεν χρειάζεται να είστε πολύ σχολαστικοί γιατί μετά θα φιλτράρουμε το μίγμα). Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια αφού αφαιρέσουμε και τους σπόρους και τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα φιλτράρουμε τη σούπα μέσα από το τελευταίο μέσα από ένα τρυπητό σκεύος για να κρατήσει τυχόν υπολείμματα από σπόρους ή φλούδες και σερβίρουμε.
Τέλος ιακοσμούμε με τα ντοματίνια, τις μπαλίτσες καρπούζι, τις φέτες κρεμμυδιού, το βασιλικό, λίγο λάδι, λίγο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.