Αυτές οι κοτολέτες ρεβιθιού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με τις παραδοσιακές κοτολέτες, είναι νόστιμες, εξαιρετικά γρήγορες και πλούσιες σε πρωτεΐνες.
Υλικά
230 γρ ρεβίθια
20 γρ αλεύρι ρεβιθιού
100 γρ καρότο
60 ml γάλα σόγιας
20 γρ τριμμένη φρυγανιά
10 γρ. λιναρόσπορο
Σκόνη σκόρδου
Μείγμα μυρωδικών της αρεσκείας μας
Ελαιόλαδο
Για το κουρκούτι
30 γρ αλεύρι ρεβιθιού
50 ml νερό
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα καρότα και το ρόφημα σόγιας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε τα να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι ρεβιθιού, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, σκόρδο σε σκόνη και ένα μείγμα μυρωδικών.
Ανακατεύουμε τα πάντα: το μείγμα πρέπει να είναι εύπλαστο. Αφού ανακατέψουμε, περιμένουμε 5 λεπτά για να προλάβουν αυτά τα υλικά να απορροφήσουν τα υγρά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και στη συνέχεια τους δίνουμε σχήμα κοτολέτας. Προσέχουμε να μην κάνουμε τις κοτολέτες πολύ λεπτές ή πολύ χοντρές: πρέπει να έχουν ύψος περίπου 1,5 εκατοστό.
Για το κουρκούτι απλά ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού με το νερό. Και κρατώντας κάθε κοτολέτα στο χέρι, απλώνουμε το κουρκούτι από κάθε πλευρά με ένα πινέλο και μετά τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
Τέλος μαγειρεύουμε τις κοτολέτες σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.