COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα ρολάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι και λεμόνι


JTeam

16 Ιουλίου 2022

Πεντανόστιμα ρολάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι και λεμόνι
https://www.lacucinaitaliana.it
Τρυφερά και νόστιμα.

Ένα υπέροχο φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και οι φίλοι σας. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο

170 γρ. γιαούρτι

12 ντοματίνια

12 ελιές

1 καροτο

1 κοτσάνι σέλινο

1 κρεμμύδι

Μισό λεμόνι

Μέντα

Μαιντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρότο και το κοτσάνι του σέλινου και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Παίρνουμε τα φιλέτα και βάζουμε πάνω από το καθένα μερικές λωρίδες καρότου και σέλινου, αλατοπιπερώνουμε, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε με σπάγκο κουζίνας.

Στύβουμε τον χυμό και παίρνουμε την τριμμένη φλούδα από το λεμόνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, μαζί με μισό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, μια πρέζα πιπέρι και μερικές φέτες κρεμμυδιού, κομμένες πολύ λεπτά. Βάζουμε τα ρολά κοτόπουλου στο μπολ με το γιαούρτι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, εκτός ψυγείου, για 1 ώρα περίπου.

Κόβουμε σε φέτες το υπόλοιπο κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 30-35 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε την ψιλοκομμένη μαντζουράνα, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελληνικό γιαούρτι. Κόβουμε τα ντοματίνια και τις ελιές στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.

Βγάζουμε τα ρολά κοτόπουλου από τον φούρνο και σερβίρουμε με τις ελιές και τα ντοματίνια, το γιαούρτι και άλλο ξύσμα λεμονιού κατά βούληση, τριμμένο ή σε λωρίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.