Ετοιμάζουμε μια δροσερή και χορταστική ρυζοσαλάτα που ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και τρεις ημέρες, ενώ μπορούμε να τη σερβίρουμε ως ορεκτικό αλλά και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Υλικά
320 γρ ρύζι
150 γρ κολοκυθάκια
100 γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
200 γρ μοτσαρέλα
2 ντομάτες
30 γρ κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και επίσης τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, τις ντομάτες, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι που έχει κρυώσει στο μεταξύ, λίγο λάδι και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το ρύζι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα .
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.