Τα χοιρινά παιδάκια ταιριάζουν τέλεια με τις πιπεριές, γι αυτό και το σημερινό φαγητό θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Υλικά
1,4 κιλά χοιρινά παϊδάκια
600 γρ πιπεριές τουρσί
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Ζεστό νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα τις πιπεριές σε κομμάτια πάχους περίπου 2-3 cm και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χοιρινά παϊδάκια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα συχνά για να ροδίσουν ομοιόμορφα και προσέχοντας να μην καούν. Προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να δημιουργηθεί λίγη υγρασία στην κατσαρόλα και να αποφύγουμε να στεγνώσουν υπερβολικά.
Μόλις ψηθούν τα παϊδάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε τα πάντα για 5 λεπτά, να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.