Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές όπως θέλετε: είναι νόστιμο πιάτο ακόμα και κρύο, αν θέλετε μπορείτε επίσης να βάλετε όλα τα υλικά της σάλτσας ωμά και να μαγειρέψετε μόνο τα ζυμαρικά, μπορείτε να παραλείψετε τις ελιές ή να τις αντικαταστήσετε με κάπαρη ή να βάλετε και τα δύο ή ίσως να αφαιρέσετε τον μαϊντανό... Με λίγα λόγια, αφεθείτε και φτιάξετε την αγαπημένη σας εκδοχή.
320 γρ ζυμαρικά
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ τόνου σε λάδι
200 γρ ντοματίνια
70 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
10 γρ. αφαλατωμένη κάπαρη (προαιρετικά)
Αλάτι
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά στο μάτι της κουζίνας και, όταν βράσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μεταξύ, όταν βράζει το νερό, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση, μετά σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και τον τόνο καλά στραγγισμένο (μπορείτε να προσθέσετε και την κάπαρη αν θέλετε).
Ανακατεύουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τέλος στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε για 1-2 λεπτά στη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.