Το πιο νόστιμο ριζότο γεμάτo γεύση με κρεμώδη υφή ιδανικό για να το μαγειρέψετε σήμερα το βράδυ και να καλέσετε φίλους στο σπίτι.
Υλικά
320 γρ. ρύζι
100 γρ βούτυρο
100 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος
30 γρ. κρεμμύδι
500 ml αφρώδη οίνο
Μαϊντανός
Λεμόνι
Ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα στρείδιαμ τα αφαιρούμε από τα από το κέλυφος και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τα σκεπάζουμε με τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε το ριζότο.
Χτυπάμε το βούτυρο με 10 γρ χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να πάρει μια βράση, σβήνουμε και την κρατάμε ζεστή. Ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι μαϊντανό και το ανακατεύουμε το με 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.
Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα το σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο, ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να περιχύνουμε με βραστό ζωμό λαχανικών. Συνεχίζουμε πάντα το ανακάτεμα και ρίχνοντας μέσα τον απαραίτητο ζωμό.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα και ανακατεύουμε. Τέλος μοιράζουμε το ριζότο στα πιάτα, συμπληρώνουμε με στρείδια και από πάνω ρίχνουμε το λάδι μαϊντανού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.