COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Δροσιστική σαλάτα με καρπούζι και φέτα


JTeam

11 Αυγούστου 2022

Δροσιστική σαλάτα με καρπούζι και φέτα
https://www.contemporaneofood.com
Μια τέλεια πρόταση για αυτό το ζεστό καλοκαίρι που θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και πολύ νόστιμο.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα οπτικό εφέ όπως στη φωτογραφία πρέπει να ξεκινήσετε από ένα αρκετά μεγάλο καρπούζι, το οποίο θα πρέπει πρώτα να κόψετε σε φέτες σε κανονικά παραλληλόγραμμα, που θα είναι οι φέτες για το «σάντουιτς» σας.

Διαφορετικά μπορείτε να απλοποιήσετε τη συνταγή και να κόψετε το καρπούζι σε κύβους τους οποίους με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να μαρινάρετε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά

½ πολύ μεγάλο καρπούζι

Ένα μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα

4 κουταλιές της σούπας καρύδια ξεφλουδισμένα

4 πράσινες πιπεριές

1 μικρό κρεμμύδι

Φύλλα βασιλικού

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε το καρπούζι σε χοντρές φέτες λίγο περισσότερο από ένα εκατοστό. Σε παραλληλόγραμμα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα σόγιας και μαρινάρουμε τις φέτες με το μείγμα για τουλάχιστον 15 λεπτά, αφήνοντάς τες να ξεκουραστούν στο ψυγείο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά, φροντίζοντας να κόψουμε όσο πιο ψιλά γίνεται τα λαχανικά, χοντροκόβουμε τα καρύδια και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

Προχωρούμε στη δημιουργία της σαλάτας συνδυάζοντας όλα τα υλικά μαζί- προσθέτοντας και τα φύλλα βασιλικού- είτε φτιάχνουμε ένα "σάντουιτς" με τις φέτες από το καρπούζι, το τυρί ενδιάμεσα και τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε από πάνω.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.