COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Tofu nuggets: Μικρές τραγανές vegan μπουκίτσες που θα σας ξετρελάνουν


JTeam

13 Αυγούστου 2022

Tofu nuggets: Μικρές τραγανές vegan μπουκίτσες που θα σας ξετρελάνουν
unsplash
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε αυτές τις μικρές τραγανές vegan μπουκίτσες.

Θέλετε vegan συνταγές; Εδώ είναι μια πρόταση που θα ενθουσιάσει τους χορτοφαγικούς αλλά και τους μη χορτοφαγικούς ουρανίσκους: tofu nuggets, νόστιμες μπουκιές με χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.

Υλικά

200 γρ. τόφου

60 γρ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη

50 γρ. άμυλο πατάτας

100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη

Για τη μαρινάδα

160 γρ χυμός λάιμ (περίπου 2)

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε το τόφου με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει καλά από το υγρό συντήρησής του και μετά το κόβουμε σε κύβους 3 εκ. περίπου και τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Επίσης στύβουμε 2 λάιμ και ρίχνουμε τον χυμό στο τόφου μαζί με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε επίσης μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Εν τω μεταξύ, ρίξτε δημητριακά σε ένα μπλέντερ, τα χτυπάμε και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Βγάζουμε το τόφου από το ψυγείο και περνάμε κάθε κύβο πρώτα από το άμυλο πατάτας και μετά από το γάλα σόγιας, προσέχοντας να τα βουτήξουμε καλά από κάθε πλευρά.

Τέλος πανάρουμε καλά τους κύβους με τα δημητριακά και τους τοποθετούμε μια πιατέλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι ζεστό, τοποθετούμε τους κύβους τόφου και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τους συχνά για να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα, αλλά να μην κινδυνεύσουν να καούν. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.