COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά καλαμαράτα με καλαμάρι


JTeam

14 Αυγούστου 2022

Ζυμαρικά καλαμαράτα με καλαμάρι
Αναγνωρίζετε αυτό το συγκεκριμένο σχήμα ζυμαρικών; Είναι η καλαμαράτα, που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Καμπανίας στην Ιταλία.

Τόσο εμείς όσο και οι Ιταλοί λατρεύουμε τα ζυμαρικά. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, μια μακαρονάδα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Γι αυτό και σήμερα θα ετοιμάσουμε πεντανόστιμα ζυμαρικά καλαμαράτα με καλαμάρι.

Υλικά

400 γρ ζυμαρικά Καλαμαράτα

600 γρ καλαμάρι καθαρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκο ​​τσίλι

1 κλωνάρι μαϊντανός

400 γρ ντοματίνιχα

60 γρ λευκό κρασί

25 γρ πελτέ ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα χωρίζουμε στη μέση. Στη συνέχεια κόβουμε το καλαμάρι σε δαχτυλίδια πάχους περίπου 2 εκ. Σε αυτό το σημείο μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε τις ροδέλες των καλαμαριών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον πελτέ ντομάτας.

Ανακατεύουμε, αλατίζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να ψηθεί το καλαμάρι για περίπου δέκα λεπτά. Όταν ψηθεί, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, παίρνουμε μια κουτάλα από το βραστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μετά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καλαμάρι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε μια-δυο κουτάλες ζυμαρικά στη μέση και κλείνουμε πρώτα τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαρικά και τοποθετούμε τα πακέτα σε ένα ταψί ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Η καλαμαράτα σας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.