COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια, τόνο και ντοματίνια


JTeam

15 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια, τόνο και ντοματίνια
https://blog.giallozafferano.it
Όταν κάνει ζέστη δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ωραία καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών.

Η σαλάτα ζυμαρικών το καλοκαίρι είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα: μπορεί να προετοιμαστεί εύκολα, μπορεί να προσαρμοστεί με χίλιους τρόπους και είναι επίσης τέλεια επιλογή για την παραλία . Ας δούμε μαζί τα λίγα και απλά βήματα που χρειάζονται για την προετοιμασία της.

Υλικά

400 γρ ζυμαρικά

3 κολοκυθάκια

200 γρ ντοματίνια

50 γρ μαύρες ελιές

200 γραμμάρια τόνου σε λάδι

1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μουστάρδα

Καυτερή πιπεριά

Αλάτι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Αρχικά, αφαιρούμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους και μετά τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε επίσης τον τόνο από το λάδι συντήρησης, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Ύστερα προσθέτουμε στο μπολ και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και τις αδειάζουμε και αυτές στο μπολ. Κόβουμε τα ντοματίνια σε τέσσερα μέρη και τα προσθέτουμε στα υλικά του μπολ. Τέλος ρίχνουμε και τα ζυμαρικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.

Τώρα ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Ρίχνουμε 30 ml λάδι σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού, το τσίλι, τη μουστάρδα, μια πρέζα αλάτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα ή πιρούνι.

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά. Είστε έτοιμοι για να απολαύσετε την καλοκαιρινή σας μακαρονοσαλάτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.