COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Caprese: Φτιάχνουμε την πιο διάσημη ιταλική σαλάτα


JTeam

25 Αυγούστου 2022

Caprese: Φτιάχνουμε την πιο διάσημη ιταλική σαλάτα
https://www.cucchiaio.it
Εξαιρετική μέσα στην απλότητά της.

Η σαλάτα Caprese (Καπρέζε) γεννήθηκε στο νησί Κάπρι στην Ιταλία και έχει μόνο τρία βασικά υλικά: ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τα χρώματά των βασικών της υλικών συνθέτουν (όχι τυχαία) την ιταλική σημαία.

Εμείς θελήσαμε να την κάνουμε λίγο πιο πληθωρική και προσθέσαμε και ακόμα μερικά υλικά: Ψωμί, αγγούρι, μικρά και γλυκά κολοκυθάκια και φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και πρωτότυπο πιάτο, ιδανικό για να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως.

Υλικά

3 κομμάτια μοτσαρέλα

3 ώριμες ντομάτες

1 αγγούρι

3 μικρά φρέσκα κολοκυθάκια

1 λάιμ

3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας

1 μέτρια μπαγκέτα

Φρέσκια ρίγανη

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια και το αγγούρι σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Στύβουμε το λάιμ, ρίχνουμε τον χυμό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και λίγη φρέσκια ρίγανη. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δύο διαφορετικά πιάτα, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για ένα τέταρτο.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε στρογγυλές φέτες και τις φρυγανίζουμε ελαφρά. Τις αφήνουμε ν κρυώσουν και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Φρυγανίζουμε επίσης τους σπόρους κολοκύθας.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το πιάτο εναλλάσσοντας τις φέτες από τα διάφορα υλικά σύμφωνα με το γούστο μας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τη μαρινάδα που περίσσεψε και τους χοντροκομμένους σπόρους κολοκύθας. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.