Στη σημερινή συνταγή δεν υπάρχουν πολύπλοκα βήματα και μπορείτε να δώσετε μια προσωπική πινελιά αφαιρώντας ή συνδυάζοντας άλλα υλικά.
Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τις ντομάτες, τις ελιές, το κουκουνάρι και τη ρόκα , κάνει αυτή τη συνταγή ακόμα πιο νόστιμη.
Υλικά
240 γρ. πένες ολικής αλέσεως
150 γρ. καπνιστού σολομού
4 ντοματίνια
50 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. ελιές
50 γρ. φρέσκια ρόκα
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 κλωνάρι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε να μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο βραστό αλατισμένο νερό. Μόλις τα ζυμαρικά γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε αυτό το σημείο κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρώντας το εσωτερικό μέρος με τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Φρυγανίζουμε γρήγορα το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λίπος.
Στη συνέχεια σ ένα μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον χυμό ενός λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Παίρνουμε τον καπνιστό σολομό και τον αρωματίζουμε με τον με άνηθο και το πιπέρι. Στη συνέχεια τον προσθέτουμε στα ζυμαρικά ξεκινώντας μαζί με την ντομάτα και το ντρέσινγκ που φτιάξαμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις ελιές και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά. Τελειώνουμε με τη ρόκα και λίγο λάδι. Ύστερα βάζουμε τα ζυμαρικά στο ψυγείο μέχρι για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αρωματιστούν και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.