COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολα και τραγανά τσιπς καρότου


JTeam

28 Αυγούστου 2022

Εύκολα και τραγανά τσιπς καρότου
https://www.silviaerosmarino.it
Γλυκά και τραγανά, τα τσιπς καρότου είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό και μια εύκολη συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά.

Τα τσιπς λαχανικών είναι πάντα μια νόστιμη ιδέα και το ίδιο ισχύει για τα τσιπς καρότου. Αυτά τα τραγανά και γλυκά σνακ αποτελούν εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με κρέας και ψάρι και φτιάχνονται πολύ εύκολα.

Υλικά

500 γρ καρότα

Αλάτι Maldon

Φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Αρχικά αφαιρούμε τις άκρες από τα καρότα και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε. Ύστερα τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός κόπτη λαχανικών.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο και στη συνέχεια βουτάμε λίγο λίγο τα καρότα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά, γυρνώντας πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και απολαμβάνουμε.

Υ.Γ. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, ετοιμάστε τα ίδια τσιπς καρότου στον φούρνο : Αφού τα κόψετε σε φέτες, απλώς τα αλατοπιπερώνετε σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C για περίπου 40 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.